Czego osiągnąłeś!
Przeszedłeś od Python pierwszego zespołu do projektu z testami, Pull Request, CI, pakietem i wydaniem.
Od pierwszej linii do cyklu inżynieryjnego
Na początku kursu program składał się z jednej komendy
print("Привет!"). Teraz wiesz, jak przełożyć zadanie na
dane, funkcje, moduły, interfejs i testy. To jest ważniejsze niż liczba zapamiętanych elementów
Metody: Nauczyłeś się budować program częściowo i sprawdzać każdą część.
Co dokładnie możesz teraz zrobić
Jak SafeSort połączyć wszystkie etapy pracy
SafeSort w Rozdział 23 było narzędziem szkoleniowym CLI- automatyzacji. To Wartość nie polega na rywalizacji z menedżerem plików. Na nim przeszedłeś przez kompletne Proces: wyjaśnienie zachowań, oddzielenie planu od realizacji, ograniczenie niebezpiecznych operacji, Dodałem testy, sformalizowałem zmianę w gałęzi, przeprowadziłem ją przez Pull Request i CI, a potem zbudował wydanie. Efekt można sprawdzić w następującym projekcie: ten sam proces powinien Pracuj bez instrukcji krok po kroku.
Samobadanie bez samooszukiwania
Weź mały, nieznany projekt. Czy możesz opisać wejścia i wyjścia, podkreślić Czysta logika, przewiduj odmowę, napisz wiele testów, zapisz zmianę do Git i wyjaśnić rozwiązanie? Jeśli część pętli nadal wymaga podpowiednienia, nie unieważnia to Rezultat. To po prostu stał się konkretnym celem na następny miesiąc.
Twój wynik
- Czytasz zadanie jak system danych, reguł, interfejsów i awarii.
- Możesz doprowadzić mały projekt od pomysłu do weryfikowalnej zmiany.
- Znasz granice obecnej wiedzy i wiesz, jak zamienić je w plan pracy.